Zacusca bulgareasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr morcov;
  • 500 gr ceapa;
  • 500 gr gogonele;
  • 500 gr gogosar;
  • 500 gr capia.
  • Pentru saramura:
  • 1/4 l otet;
  • 1/4 cana zahar ;
  • 1 si 1/2 cana apa;
  • 1 si 1/2 linguri sare.

Mod de preparare

Se fierb toate ingredientele saramurii si pe rand se fierb timp de 1 minut fiecare dintre legume (morcovii dati pe razatoarea mare iar restul taiate fideluta). Se scot intr-o strecuratoare si dupa ce se scurg bine se pun la un loc intr-un castron mai mare. Se amesteca bine.

Din 200 gr mustar si 1/4 l ulei se face o maioneza, din care se dau deoparte 3-4 linguri care se pun deasupra fiecarui borcan.

Maioneza astfel facuta se amesteca cu legumele, se pun in borcane, se pune deasupra cate o lingura de maioneza, se leaga borcanele cu celofan.

Aceasta specialitate se mananca cu orice fel de friptura sau mancare dulce.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise