Zacusca

Timp pregatire
220 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5kg vinete
  • 3 kg kapia
  • 1kg de gogosari
  • 1kg ceapa
  • 600ml ulei
  • sare
  • piper
  • dafin.

Mod de preparare

Vinetele si kapia se coc apoi se curata. Ceapa si gogosarul se taie marunt si se calesc un pic apoi se adauga ardeiul copt si vinetele avand grija sa mestecam mai des pentru a nu se lipi se potriveste de sare, piper si se da la cuptor cca 1ora. Se sterilizeaza borcanele dupa ce se scoate zacusca din cuptor se pune in borcane se pun capacele si pe tava de cuptor se pun borcanele si se da cca 40min la foc moderat dupa care se stinge focul si se lasa pana a doua zi sa se raceasca .

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise