Se amesteca malaiul cu apa si sare. Se framanta bine, ca un aluat. Din compozitia obtinuta se modeleaza turtite de marimi medii. Fiecare turtita se pune la prajit in untura sau se coace in cuptorul pana se rumeneste.
Mod de servire
Bucatile de zabic se servesc in loc de paine sau se pot pune in ciorba, sub forma de crutoane.
Reţeta face parte din a 2-a editie a programului de educatie culinara “Descopera tradiţiile culinare romaneşti!” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu Gold Maya, Heinner Electrocasnice si Ferma noastra, in perioada 8 ianuarie 2014 – 20 ianuarie 2015. Casa Oprescu a fost restaurantul partener al proiectului in perioada 6 decembrie 2014 - 20 ianuarie 2015.
Reteta “Zabic” este folosita in Muntenia si preparata la restaurantul cu specific romanesc Casa Oprescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise