You and me muffins

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cup faina(400 gr)
  • 2 cup zahar (400 gr)
  • 3/4 cup cacao(4-5 linguri cu virf)
  • un virf lingurita bicarbonat de sodiu
  • o lingurita praf de copt
  • 1 cup lapte batut(250ml)
  • 1/2 cup ulei(125ml)
  • 2 ouă
  • esenta de menta
  • un zahar vanilat
  • 1 cup cafea neagra fierbinte(o ceasca mare)
  • Crema:
  • 200 gr unt moale
  • 2 cup zahar pudra(350 gr)
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita coaja de lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2 albusuri batute spuma
  • 40 gr ciocolata topita

Mod de preparare

Eheee…ce ziceti voi de aceasta minunata dragoste??… :) Si ca tot e maine Ziua Indragostitilor zic sa fim pregatiti maxim posibil sa oferim iubire, sa traim in iubire, sa ne rasfatam cu iubire…totul cu iubire…. Al meu iubit sot iubeste ciocolata, deci nu puteam sa ii pregatesc ceva mai bun de atit…love with chocolate. :) Dar hai sa va dau si reteta ca sigur vreti si voi sa savurati aceste minunatii ….deci sa prajiturim..:)

Amestecam ingredientele uscate, faina, zaharul, cacaua, bicarbonatul de sodiu si praful de copt intr-un bol mare, normal cernute in prealabil. Separat, intr-un alt vas, amestecam ingredientele lichide adica laptele batut, uleiul, ouale si esentele. Apoi adaugam mixul de ingrediente lichide in bolul cu ingredientele uscate si amestecam pina la incorporare totala, apoi adaugam cafeaua fierbinte si usor amestecam pina la incorporare.

Pregatim formele de muffins si cu ajutorul unei lingure punem compozitie cam 3/4 sa fie plina. Dam la cuptor pentru 10-15 minute la 180”C incins in prealabil (nu uitati sa faceti testul cu scobitoarea pentru ca nu toate cuptoarele sunt la fel). Din ingredientele date va vor iesi aproximativ 40 muffins normale ori 20 mari.

Cit timp se coc prajiturelele facem crema de unt astfel:

Mixam untul pina devine un pic spumos si apoi treptat adaugam zaharul pudra, care a fost amestecat in prealabil cu cacaua, in 6-8 reprize pina are o consistenta spumoasa. Adaugam coaja rasa si zeama de lamaie , apoi albusurile batute spuma , dupa incorporare totala adaugam ciocolata topita in 4-5 reprize….iar rezultatul……o minunata crema de unt cu ciocolata…..

Cind sunt complet reci briosele le putem orna cu crema, eu am folosit un sprit foarte mare…pe care il iubesc pentru ca pot face minunate decoratiuni mari si foarte mari..:) si rezultatul…tadaaaa…..

Sunt delicioase…cu o usoara aroma de menta..cremoase, pufoase….ciocolatoase…..

Spor la prajituri, dragii mei si ginduri bune trimit catre voi. :*

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise