Vitel cu telina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii potrivite de pulpa de vitel,
  • 3 cepe,
  • 400 ml vin alb,
  • o telina mica,
  • 2 morcovi potriviti,
  • sare, piper,
  • 2 cuisoare,
  • boia dulce de ardei,
  • 4 boabe de ienibahar

Mod de preparare

Se sareaza, se pipereaza si se da cu boia carnea. Se pune intr-o craticioara si peste ea se pune o ceapa si jumatate taiata julienne, se amesteca, apoi se toarna vinul. Se lasa in acest bait cel putin doua ore. Restul de ceapa se taie julienne si se caleste 2-3 minute; se adauga suc de rosii, cuisoarele si enibaharul si se mai lasa cam 5 minute. Separat, telina si morcovii taiati bucatele se pun la fiert cu putina apa si sare.

Intr-un vas Jena, se aseaza ceapa, apoi carnea din bait si deasupra cubuletele de morcovi si telina, fierte. Se toarna deasupra o parte din bait (cat sa acopere carnea) si se baga in cuptor la foc tare 50 minute.

Se poate servi cu cartofi natur sau piure.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise