Vita Bourguignon

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg pulpa sau antricot de vita
  • o telina
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 700ml vin rosu
  • 250g de ciuperci
  • 200g de bacon
  • unt
  • ulei
  • faina
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de bulion si 200 ml apa.

Mod de preparare

Carnea se taie cuburi, se da prin faina si se prajeste in unt si ulei pana se rumeneste apoi se da deoparte. In aceeasi oala (chiar daca s-a ars putin) se calesc legumele taiate cuburi mai mici, apoi se adauga baconul, usturoiul, carnea rumenita, o lingura de faina, bulionul, vinul, condimentele si apa. Se acopera si se da la cuptor, la foc mic, doua ore dupa care se adauga ciupercile calite in putin ulei si se mai lasa o jumatate de ora. Se serveste cu vin rosu.(se serveste cu vinul cu care a fost preparata mancarea)

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise