Cum se prepară vișinata cu migdale

Cum se prepară vișinata cu migdale

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg visine.
  • 2 kg zahar.
  • 2 l alcool 96 grade dublu rafinat.
  • 2 l apa.
  • 1 sticla de 750 ml sirop concentrat de visine.
  • 15-20 de migdale curatate de coaja.

Mod de preparare

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa se scurga zeama din visine.Peste 7 zile adaugam 1 litru alcool dublu rafinat si mai lasam 7 zile la macerat.Dupa 14 zile mai punem 1 litru de alcool dublu rafinat si 1 kg de zahar,care l-am pus intr-o craticioara si l-am caramelizat(nu prea tare,sa nu se arda)la care adaugam 2 litri de apa plata si o sticla de 750 ml sirop de visine(concentrat,se gaseste la Kaufland).Cine doreste sa fie mai putin dulce, pune mai putin sirop concentrat de visine.Tot dupa 14 zile adaugam 15 sau 20 migdale curatate si taiate pe din doua.Toate aceste ingrediente,le adaugam in damigeana.Damigeana trebuie agitata la cateva zile,ca sa se amestece visinile cu zaharul si migdalele.Dupa circa o luna putem sa o gustam,cu cat sta mai mult in damigeana,cu atat este mai buna.Mentionez ca trebuie sa aveti un dop care sa se insurubeze perfect si sa nu intre aer in damigeana.Sa aveti pofta.Pofta buna !!!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise