Vinetele se spala, se curata gen zebra, se taie in jumatati, pe lungime. Indepartam miezul vinetelor, pastrand peretii grosi de aprox. 1 cm. Le presaram cu sare, pe interior si exterior, le lasam cam 10minute, le trecem sub un jet de apa dupa care le oparim si le lasam la scurs cu scobitura in jos.
Curatam si spalam ardeii, ceapa si usturoiul. Taiem marunt ardeii, ceapa, usturoiul si miezul vinetelor. Le calim in 100 ml ulei, pana se inmoaie.
Separat, calim carnea si condimentam cu sare si piper.
Decojim una rosie, o dam pe razatoare si o amestecam cu pesmetul( sau grisul) si cele doua oua batue.
Peste legume, punem carnea si amestecam bine, adaugam mararul taiat marunt si lasam cam 15minute la racorit. Dupa care punem si amestecul de rosie, ou si pesmet, amestecam, completam cu sare si piper dupa gust si umplem vinetele.
Asezam vinetele intr-o tava unsa cu uleiul ramas, punem pe vinete felii de rosii, turnam 150 ml apa, acoperim tava cu folie de aluminiu pe care o perforam in cateva locuri cu o scobitoare si o introducem in cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 minute.
Scoatem tava, indepartam folia, radem telemea pe fiecare vanata si mai introducem tava la cuptor, inca 10 minute, dupa care preparatul este gata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise