Vinete umplute cu carne (Papoutsakia)

Vinetele, curatate partial de coaja, se taie in doua pe lungime. curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4 vinete mici
  • 500 g carne tocată (amestec de vită şi porc)
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă cu vin
  • ulei de măsline
  • caşcaval
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • scorţişoară
  • pătrunjel
  • 1 roşie
  • suc de roşii
  • Ingrediente pentru sosul Bechamel:
  • 2 ceşti cu lapte
  • 4 linguri de făină
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • 1 ou

Mod de preparare

Vinetele, curățate parțial de coajă, se taie în două pe lungime. Se freacă partea din interior cu sare şi se lasă 30 de minute. După aceea, se spală şi se pun într-o tavă cu apă fierbinte, până când se înmoaie (circa 15 minute).

Separat, într-un wok, se pun carnea, vinul şi ceapa tocată mărunt şi se fierb la foc mediu aproximativ 30 de minute până scade tot lichidul. Se potriveşte gustul cu sare, piper şi boia dulce. Se adaugă un vârf de cuţit de scorţişoară şi pătrunjel proaspăt.

Se scot seminţele de la vinete cu o lingură, apoi vinetele se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu puţin ulei de măsline.

Vinetele se umplu cu compoziţia de carne, adăugând la final o lingură de sos Bechamel, caşcaval ras şi o felie de roşie.

Se adaugă o ceaşcă cu suc de roşii, se acoperă tava cu o folie de aluminiu şi se bagă la cuptor. După 20 de minute se scoate folia de aluminiu, iar vinetele se mai lasă vreo 25 de minute la cuptor până se rumenesc pe deasupra.

Sosul Bechamel

Făina şi untul se încing într-o tigaie, la foc mic, 1-2 minute până se topeşte untul. Se adaugă laptele fierbinte, amestecând continuu ca să se desfacă toate cocoloaşele de făină şi să rezulte un sos omogen şi gros. Se adaugă sare, piper şi nucşoară, după gust, iar la final 1 ou bătut.

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise