Vinete umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 vinete potrivite
  • 1/2 kg carne de vita
  • 2 rosii coapte
  • 1 ceapa mare
  • sare,piper
  • putin cascaval sau parmezan ras
  • ulei
  • Sos bechamel:
  • 2 pahare de lapte
  • 2 linguri de unt
  • 2 galbenusuri de ou
  • 4 linguri de faina fara varf
  • sare,piper,
  • 1 lingurita de zahar

Mod de preparare

-se taie vinete in coaja (pe lung, fara sa se desparta in doua)

-se prajesc in ulei la un foc puternic pe ambele parti (sa puneti capac ca sa nu va stropiti cu uleiul incins)

-se pun pe un servet sa se scurga de ulei pana ce facem umplutura si crema

umplutura:

-ceapa se caleste,se adauga carnea tocata, se preseaza cu furculita sa se faca marunta,se adauga rosiile trecute prin razatoarea mare,se lasa la fiert pana ce carnea este fiarta(compozitia trebuie sa ramana numai cu uleiul,fara zeama)

-se adauga sarea si piperul dupa gust

-se intind vinetele intr-o tava cu crestatura in sus ca sa se umple fiecare cu compozitia obtinuta

-sosul :

-se fierbe laptele, se lasa un pahar de lapte rece la o parte si se amesteca cu faina pana se dilueaza

-se adauga in cratita cu laptele zaharul,sarea,piperul,untul,cand da in clocot se adauga faina diluata in laptele rece si se amesteca continuu sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase,cand se ingroasa se lasa 3 minute la fiert siapoi se trage de pe foc.

-cand se raceste putin se adauga ouale( la acest punct este gata de folosit )

-pe fiecare vanata se pun 2 linguri de sos in acest fel incat trebuie sa acopere umplutura

-se presara cu cascaval ras

- se coc la cuptor pana se rumeneste sosul pe deasupra

- se servesc calde cu o felie de branza

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise