Vinete umplute

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 vinete medii
  • 340 g carne tocata de vita sau oaie
  • 1 ceapa medie,tocata marunt
  • 4 catei de usturoi ,tocati marunt
  • 400 g rosii cuburi(o conserva)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 240 ml apa
  • 1 legatura de patrunjel,tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 6 felii subtiri de rosie si ardei gras
  • sare,piper dupa gust
  • 1 lingurita fulgi de ardei rosu iute
  • ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor.

Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta.

Pe fiecare jumatate de vanata se face o taietura dar fara sa taiem si coaja (doar in miez) lasandu-se 2,5 cm la fiecare capat.

Se presara sare pe vinetele taiate si se lasa deoparte pentru 15 minute.

In putin ulei de masline se caleste ceapa pana se inmoaie.Se adauga carnea tocata si se gateste pana ce s-a evaporat toata apa.

Se adauga usturoiul(eu l-am dat pe razatoare),conserva de rosii cuburi ,pasta de tomate si fulgii de ardei rosu iute.

Se asesoneaza cu sare si piper dupa gust,se amesteca bine.

Se mai lasa pe foc pentru cateva minute amestecand continuu.

Se ia de pe foc si se amesteca patrunjelul tocat.

Vinetele se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc usor pe ambele parti in putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie.

Apoi se pun intr-o tava unsa bine cu ulei cu partea sectionata in sus.

Se pune umplutura peste fiecare vanata ,apoi se pune cate o felie de rosie si de ardei tot pe fiecare vanata.

Se amesteca apa cu putin ulei de masline si se toarna in tava pe langa vinete.

Se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru 40 de minute.

Se scoate folia de aluminiu(staniol)si se mai lasa inca 15 minute la cuptor.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise