Vinete orientale

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete nijlocii
  • sare
  • 1 ceasca ulei
  • piper
  • 6 rosii decojite
  • usturoi tocat
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie coditele.

Trei vinete se taie in doua pe lung, si se prajesc in ulei incins.

Se intorc repede, ca sa nu absoarba mult ulei.

Se curata pe mijloc de seminte.

O vanata se coace, se curata, se scurge si se toaca marunt.

Se amesteca intr-o farfurie cu miezul de la trei rosii, pesmetul, sarea, piperul si usturoiul tocat si se ingroasa pe foc cu putin ulei.

Cu acest amestec se umplu jumatatile de vinete, se lipesc doua cate doua, se asaza intr-o forma unsa si se acopera cu felii de rosii decojite.

Se introduce forma in cuptorul incins pentru 30 min.

Mancarea se serveste rece.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise