Vinete la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura de ierburi aromatice
  • 400 g rosii tocate
  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • 50 g pesmet

Mod de preparare

Ceapa si rosiile le curatam de coaja si se taie separat cuburi. Se pune ceapa la calit cu 1 catel de usturoi intr-o lingura de ulei de masline, peste ea se pun rosiile pisate si ierburile aromatice si se lasa sa fiarba pana devine un sos mai gros.

Vinetele le curatam de coaja si se taie felii pe lung. Fiecare felie de vanata se unge cu ulei si se freaca cu usturoi.Se pune un rand de vinete, peste sosul si deasupra se pune un alt rand de vinete si la sfarsit punem oul batut cu iaurt. peste ou se presara pesmet sau branza.

Se baga la cuptorul incalzit la 180 C si se lasa 40 de minute.

Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise