Se curata vinetele de coaja si se taie rondele - nici prea subtiri, nici prea groase si se lasa putin cu sare sa se inmoaie putin.
Dupa ce s-au muiat putin cam intr-o ora le prajim putin in ulei incins - atat cat sa prinda o culoare putin maronie si sa se inmoaie (sa intre furculita usor in bucata de vanata).
Le scoatem intr-un castron mai mare fara sa le stoarcem prea mult de ulei si le rupem in bucatele mai mici cu ajutorul furculitei.
Ardeii iuti si cateii de usturoi se vor taia rondele si se vor amesteca cu vinetele.
Peste aceasta compozitie se va turna otetul, apa si sarea - dupa gust.(astea vor fi preparate intr-o cratita separat)
Se pot pune in borcane pentru iarna sau se pot servii ca si muratura,garnitura...
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise