Se spală vinetele şi se taie felii. Se săreză şi se pun la scurs câteva ore sau de seara până dimineaţa.
Se prăjesc felii de vinetele. După ce toate vinetele au fost prăjite, se pun în borcane de 800ml astfel:
un rând vinete, peste care se pune usturoi tăiat feliuţe şi marar de asemeni tocat, iar un rând vinete, usturoi, mărar şi aşa până se umple borcanul. Se toarnă oţetul (fiert înainte cu apă, boabe de piper şi foi de dafin)rece. Se lasă până a doua zi când se completeză cu amestecul de oţet şi apă şi se capsează.
Pot fi mâncate ca aperitiv sau garnitură la friptură,la iahnia de fasole, la mâncarea de cartofi etc...
Eu o mănânc foarte bine în timpul postului de crăciun.
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise