Vinata, ardeiul, rosiile si usturoiul se taie rondele. Vinetele se pun la prajit intr-o tava cu foarte putin ulei, doar cite incap fara se se suprapuna. Se lasa la prajit 3 min, apoi se pune peste fiecare vinata cite o felie de rosi, una de ardei si usturoi. Se mai lasa la prajit sub capac inca 3 min, apoi cu o spatula se intoarce cu grija fiecare felie de vinata cu fata in jos, sa nu se strice aranjamentul. Dupa ce s-au prajit, fiecare rondela se ia cu spatula si se pune cu fata in sus intr-un vas. Acum se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se continua cu celelate felii de vinete in acelasi mod.
Intre timp se curata cartofii, se taie in 4 bucati pe lungime si se pun la fiert in apa cu sare. Cind sunt fierti, se scot si se lasa deoparte.
Separat se taie sunca felii, si se prajeste in ulei.
In uleiul in care s-a prajit sunca, se face sosul.
Se taie bucatele mici rosia, ardeiul si usturoiul, si se pun la prajit. Se adauga chilli(boia de ardei iute), o lingurita de faina si o jumatate de cana de apa si frunze de patrunjel, si se lasa la fiert 5 min, amestecind din cind in cind, apoi sosul se pune intru-un bol.
Pe un platou se aseaza vinetele, cartofii si sunca, si se adauga si sos picant.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise