Vin fiert

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1,5 litru vin rosu;
  • - 250 grame zahar;
  • - 1 baton de scortisoara;
  • - 3-4 cuisoare;
  • - 2-3 felii subtiri de ghimbir;
  • - anason, cardamon, coaja de portocala (nerasa), 3 - 4 boabe de piper.

Mod de preparare

Se pune cantitatea de vin la fiert intr-o cratita, iar cand da in fiert se adauga ingredientele, mai putin zaharul si cu multa atentie boabele de piper (ghimbirul este si el iute si puteti folosi mai putine boabe de piper).

Se lasa sa dea 3 - 4 clocote, se inchide focul, se adauga zaharul, dupa gust (in functie de ce fel de vin folositi, la cel sec puneti mai mult zahar, la cel dulce mai putin), se amesteca, se strecoara si se bea fierbinte, la gura sobei/aragazului.

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise