Vin de smochine

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kilogram de smochine;
  • 3 kilograme de zahar;
  • 70 grame drojdie de bere;
  • 11 litri de apa fiarta si racita;
  • 1 lamaie;
  • 50 grame sare de lamaie.

Mod de preparare

Cantitatea de zahar, drojdia si sarea de lamaie se pun la topit intr-o cantitate de apa calduta, folosita din cantitatea totala de apa in asa fel incat sa iasa un sirop, lasandu-se cca 30 minute ca drojdia sa isi faca efectul.

Smochinele se taie bucati potrivite, lamaia la fel.

Se pune siropul de zahar cu drojdie, intr-o damigeana, se adauga smochinele, lamaia, se lasa la fermentat timp de 4 saptamani, timp in care la doua - trei zile se mai agita damigeana.

Pentru a evita accidentele, damigeana nu se astupa cu dopul, ci se pune pe gatul ei un tifon legat cu un elastic sau o sfoara;

In ultimele zile nu se mai agita, iar la expirarea timpului se trage lichidul in alta damigeana, se lasa o zi la limpezit, dupa care se trage in sticle (de sticla), se astupa sticlele si se depoziteaza intr-un loc racoros;

La turnarea lichidului in damigeana sau in sticle puteti folosi filtre speciale sau daca nu o bucata de tifon pliata avand in mijloc vata, pentru a retine impuritatile.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise