Varzari

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -1 kg faina
  • -3 oua
  • -300 ml lapte
  • -50 ml ulei
  • -50 g drojdie
  • -zahar
  • -sare
  • -ulei sau ou batut pentru uns varzarile
  • -2 verze proaspete
  • -3 cepe
  • -ulei
  • -piper

Mod de preparare

Se pune faina cernuta intr-un lighean, se face la mijloc o gropita si se pune drojdia inmuiata in putin lapte cald si zahar. Se amesteca pana iese o pasta ca o smantana, se acopera ligheanul cu un prosop incalzit si se tine aluatul la loc caldut la dospit. Se adauga ouale batute cu putina sare, 50 ml de ulei, putin zahar si se amesteca, adaugandu-se restul de lapte caldut si faina cat se cere. Se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe vas, apoi se pune iar la loc caldut sa creasca. Se toaca varza fideluta si se freaca cu sare. Se pun in ulei cele 3 cepe tocate marunt la prajit pana capata o tenta aurie si se pune deasupra ei varza stoarsa putin si se lasa sa se caleasca pana se moaie varza. Se adauga piper. Se lasa sa se raceasca compozitia. Cand aluatul creste de doua ori, se imparte in 3-4 parti si se intind foi cu ajutorul sucitorului, de circa 0,5 cm grosime, rotunde sau patrate, cu diametrul sau latura de 15 cm. Se pune umplutura la mijloc si se strange cu degetele bine. Se unge varzarea deasupra cu ulei sau ou batut si se da la cuptor pana se rumeneste. Apoi se ung varzarile cu ulei si se aseaza intr-un lighean mare, acoperite, sa se inmoaie.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise