Varza dulce cu piept de porc

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Varza dulce cu piept de porc

Ingrediente

  • o varză de mărime medie
  • 500-600 gr piept de porc
  • o conserva de 400 gr roșii in bulion
  • un pahar suc de corcodușe (fierte și pasate)
  • 2-3 foi de dafin
  • câteva boabe de piper
  • o linguriță salată de ardei iute de la borcan
  • o legătură de mărar
  • sare

Mod de preparare

Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe un blat de lucru. După ce a fost tocată, varza se freacă cu sare(eu am pus o linguriță de sare grunjoasă) și se lasă pe blatul de lucru să se înmoaie.

Între timp se pregătește pieptul de porc. Se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie, se porționează după dorință și se pune la călit cu 1/2 pahar de apă într-o cratiță în care vom pregăti varza. (eu am o crațiță de tuci emailată cu care mă impac foarte bine)

Când carnea e frumos rumenită adăugăm și varza pe care o stoarcem de zeama pe care a lăsat-o. O amestecăm cu bucățile de piept ușor, până punem toată varza. Se lasă la călit cam 15 minute, timp în care amestecăm mereu în cratiță.

Punem în varză foile de dafin, piperul, salata de ardei, roșiile în bulion și sucul de corcodușe. Amestecăm totul bine și o lăsăm să dea câteva clocote. Apoi se bagă în cuptorul incins la 180 de grade cam o oră. Între timp mai verificăm dacă are zeamă suficientă. După o oră adăugăm și mărarul tocat, amestecăm bine și mai lăsăm varza la cuptor 1/2 oră ca să se rumenească frumos.

Poftă bună!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise