Varza se curăță de frunzele pătate sau deteriorate și se toacă cu un cuțit bine ascuțit pe un blat de lucru. După ce a fost tocată, varza se freacă cu sare(eu am pus o linguriță de sare grunjoasă) și se lasă pe blatul de lucru să se înmoaie.
Între timp se pregătește pieptul de porc. Se spală, se usucă cu prosoape de bucătărie, se porționează după dorință și se pune la călit cu 1/2 pahar de apă într-o cratiță în care vom pregăti varza. (eu am o crațiță de tuci emailată cu care mă impac foarte bine)
Când carnea e frumos rumenită adăugăm și varza pe care o stoarcem de zeama pe care a lăsat-o. O amestecăm cu bucățile de piept ușor, până punem toată varza. Se lasă la călit cam 15 minute, timp în care amestecăm mereu în cratiță.
Punem în varză foile de dafin, piperul, salata de ardei, roșiile în bulion și sucul de corcodușe. Amestecăm totul bine și o lăsăm să dea câteva clocote. Apoi se bagă în cuptorul incins la 180 de grade cam o oră. Între timp mai verificăm dacă are zeamă suficientă. După o oră adăugăm și mărarul tocat, amestecăm bine și mai lăsăm varza la cuptor 1/2 oră ca să se rumenească frumos.
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise