Varza se curata de funzele vestede, se spala si se taie fideluta, dupa care se freaca cu sare si se lasa in asteptare cca 30 minute.
Ceapa se toaca mare, merele se curata de coaja, se taie betisoare, ambele se pun la calit in ulei.
Varza se stoarce bine de apa si se pune peste ceapa, se amesteca, se adauga bulionul dizolvat intr-o cana de apa, se lasa la fiert la foc mic amestecand din cand in cand.
Cand varza a fiert (35 - 40 minute), se adauga maghiranul, se asezoneaza preparatul, dupa gust, se mai da un clocot, se inchide focul.
Se serveste pe o farfurie adanca, in mijoc punem 1-2 linguri de smantana iar pe margini patrunjel tocat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise