Se-ncinge cuptorul la 200gr..
Se taie feliile de bacon in trei si se prajesc, succesiv: baconul, carnaciorii, rondelele de ceapa si feliile de mar, in untura (uleiul) incinsa. Cand s-au rumenit, se scot din tigaie si se pun deoparte.
Se toaca varza acra, se pune in tigaie, impreuna cu zaharul, si se caleste pana ce incepe sa se inmoaie. Se rastoarna intr-o forma termorezistenta, se pun peste ea carnaciorii, baconul, ceapa si feliile de mar si se adauga vinul (apa) si foile de dafin.
Se da varza la cuptor, circa 30-40 de minute, se condimenteaza cu sare, piper si chimen (eventual), se mai rumeneste 5-10 minute si se serveste imediat, garnisita cu marar verde tocat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise