Vanatoreasca de iepure

Timp pregatire
61 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • carne de iepure - un iepure

Mod de preparare

Se spala foarte bine carnea de iepure. Se condimenteaza cu sare, piper, si mai comod vegeta. Se lasa o ora pentru a fi patrunsa de condimente. Se incinge un ulei de masline intr-un wock, sau tigaie mai mare. Bucatile de carne se prajesc pana capata o crusta maronie, timp in care putem curata urmatoarele: morcov (substantial in functie de cantitatea carnii de iepure si taiat rondele), ardei (taiat bucati mari), ardei iute (intreg), ceapa (taiata relativ mare), usturoi(batut sub cutit). Carnea se scoate de la prajire dupa ce crusta e formata intr-un bol cu capac. Intre timp, adaugam legumele mai sus enumerate in uleiul in care s/a prajit carnea. Legumele,toate la un loc, la foc mic, urmarim sa nu se arda. Revenim cu carnea de iepure in wock sau tigaie si o amestecam cu legumele, care sunt (indicat)de jumatate prajite. Atunci cand constatam ca legumele sunt relativ prajite - aspect sticlos - adaugam apa pana ce se acopera carnea. Totul se fierbe sub capac. Spre final, dupa ce apa scade, adaugam: 1- foaie de dafin, patrunjel verde, usturoi pisat. Pofta buna si mancati sanatos!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise