Vafe reteta clasica

Inchideti gaufriera si incalziti-o.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Vafe reteta clasica

Ingrediente

  • 250 gr margarina sau unt (moale)
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 oua
  • 500 gr faina
  • 5 g praf de copt
  • 400 ml lapte

Mod de preparare

Inchideti gaufriera si incalziti-o.

Bateti oualele si amestecati-le cu zaharul si margarina/unt pana obtineti un aluat omogen. Apoi adaugati faina si praful de copt si amestecati, apoi adaugati treptat laptele si vanilia si amestecati pana cind aluatul are o consisteta omogena si moale. Turnati cca. 3 linguri de aluat in mijlocul plitei de jos si inchideti. Coaceti fiecare vafa cca. 3 min, pana devine brun-aurie.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise