Usturata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un rasol mare de vaca (cu tendoane gelatinoase)
  • o capatina de usturoi mare
  • 1/2 cana smintina
  • ulei floarea soarelui
  • sare
  • patrungel.

Mod de preparare

Se fierbe rasolul impreuna cu zarzavaturile de supa obisnuite. Dupa fierbere, zeama impreuna cu zarzavaturile se prepara ca supa si se serveste ca atare.

Carnea se taie in cubulete 2/2 cm.si se asaza intr-un bol ceramic, de sticla sau inox.

Se prepara o maioneza de usturoi astfel:

- usturoioul curatat se pune in blender si se face pasta.

- se adauga apoi, in blender sau intr-un vas separat, sare si ulei, putin cite putin, se amesteca bine, exact asa cum se face de obicei maioneza. Se obtine o jumatate de cana de maioneza de usturoi. Atentie mare caci acest tip de maioneza se taie foarte usor.

- Se adauga compozitia peste carnea taiata cubulete, se adauga smintina si se omogenizeaza totul prin amestecare usoara. Daca este nevoie se mai adauga sare si in final patrungelul taiat marunt.

Inainte de a se consuma este bine a se pastra ceva timp in frigider pentru-ca toate ingredientele sa se patrunda bine. Este un aperitiv excelent, caruia i se da calificativul \"super\" de catre nepotul meu Andreas de 6,5 ani.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise