Urzici cu sos alb si ou

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Urzici cu sos alb si ou

Ingrediente

  • 1 bol potrivit cu urzici
  • 1 cana si 1/2 lapte
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura plina parmezan ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • oua ochiuri pentru servit

Mod de preparare

Urzicile le spalam bine, bine de tot, indepartam coditele si le scurgem.

Intr-o cratita punem apa cu sare, o transferam pe foc.

Cand apa incepe sa clocoteasca, dam drumul urzicilor si le oparim 2-3 minute, nu mai mult.

Dupa acest timp, rasturnam totul intr-o sita si lasam urzicile sa se scurga bine.

Cand urzicile sunt scurse bine, le tocam marunt.

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, usturoiul curatat il taiem pe jumatate.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa verde si usturoiul.

Le innabuim 1-2 minute, scoatem bucatile de usturoi.

Adaugam urzicile tocate, le sotam 1 minut, apoi turnam laptele, dar mai oprim putin cat se desfacem faina.

Lasam sa scada la foc potrivit. Ii dam gust cu sare si piper. Sare puneti mai putina pentru ca are si parmezanul.

Consistenta lor trebuie sa fie una nici foarte scazuta, dar nici cu prea mult lichid, ci undeva intre.

Cand avem consistenta dorita, punem faina desfacuta in laptele oprit, dar o trecem prin sita si nu o turnam direct in tigaie. Amestecam repede sa nu faca cocoloase.

Punem smantana, parmezanul, amestecam totul, iar dupa 1 minut luam cratita de pe foc.

Se serveste cald cu ou ochi sau de ce nu, cu ou posat deasupra.

Sa aveti pofta!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise