Urzici cu hrean

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 gramezi de urzici
  • hrean dupa gust
  • 4 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Vegeta
  • 2 linguri faina
  • Zeama de la urzici

Mod de preparare

Urzicile se spala in multe ape luandu-se cu mana din lighean si nu strecurandu-se pentru a ramane nisipul la fund. Se pun in apa clocotita cu sare si se lasa pentru cateva clocote. Se strecoara de zeama si se toaca marunt dupa care se amesteca cu faina. Se calesc 2 catei de usturoi zdrobiti cu lama cutitului dupa care se pun urzicile si putina zeama de la fiertura cat sa se faca un piure legat. Se potriveste de sare, se stinge focul dupa care se adauga ceilalti catei de usturoi si hrean dupa gust. Se serveste cu mamaliguta si hrean.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise