Un altfel de baclava

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Un altfel de baclava

Ingrediente

  • o cana de apa calda
  • putina sare si faina cat cuprinde
  • 300-400 gr nuci
  • 500ml apa
  • 4 linguri zahar
  • coaja de lamaie si scortisoara

Mod de preparare

Se face un aluat, dupa care il impartim in 8-10 foi subtiri si le punem in tigaia incinsa (fara ulei), le coacem pe ambele parti.

Facem siropul: apa+zahar, le fierbem si dupa aceea punem foaie, nuca, coaja de lamaie, scortisoara,a lta foaie (punem cate 4 foi, intr-un castron sau cutie) si turnam siropul peste ele (eu pun mai mult sirop, deobicei fac un litru) si se pot servi dupa 12 ore.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise