Turtite cu unt, brinza si rozmarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • un praf de copt
  • 125 gr unt
  • 100 ml apa
  • 100 gr brinza taraneasca de oaie
  • un ou
  • rozmarin
  • sare

Mod de preparare

Se face un aluat din faina si unt, care se amesteca bine cu mina. Se adauga brinza si apa putin cite putin pina se obtine o coca potrivit de tare, nu tare. Se pune si rozmarinul in coca si se mai amesteca.

Se pune coca la frigider 25 min, apoi se intinde o foaie de un deget grosime, care se taie cu paharul sau diferite forme. Pe deasupra se unge cu galbenus batut, si se mai presara brinza si rozmarin.

Se coc in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se mai pot praji in foarte putin ulei incins, dar atunci nu se mai ung cu ou, si nu se mai presara brinza.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise