Descopera cum sa prepari turte cu varza la tigaie, o reteta simpla, delicioasa si de post. Perfecta pentru un pranz rapid sau o cina usoara, cu ingrediente accesibile!
Se dizolva drojdia cu praful de zahar, se pune apa calduta peste si se mai amesteca putin cu lingura. Apoi se pune faina si, la sfarsit uleiul si praful de sare. Se framanta aluatul pana se incorporeaza bine uleiul si devine putin elastic. Aluatul trebuie sa aibe consistenta lobului de ureche, moale si pufos. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut cam 30 de minute.
In timp ce aluatul creste se pregateste varza. Eu am avut varza gata pregatita, dar in cazul in care avem varza murata de la butoi, se procedeaza in feul urmator. Se spala varza, eventual se lasa putin la desarat (daca este nevoie), se stoarce si se toaca foarte marunt. Se pune o tigaie pe foc cu putin ulei, se condimenteaza varza cu piper si dupa preferinta un varf de cutit de boia de ardei dulce si se caleste putin. Capata un gust mai bun si se evapora apa care mai este retinuta de varza. Se lasa la racit, pentru a nu se opari aluatul.
Dupa ce a crescut coca, se rupe cu mana gramajoare din ea si se formeaza turtele cu mana, fara a folosi facaletul. In mijlocul aluatului se pune varza si se aduce aluatul din lateral spre centru, apoi se intinde turta tot cu mana, de dimensiunea tigaii in care urmeaza a fi pusa.
Se pune tagaia pe foc fara a pune nici un fel de grasime in ea. Se lasa goala pe foc, cu capacul pe ea, pana caldura incalzeste bine si capacul. Se reduce focul spre mijlociu, tigaia fiind incinsa, se pune turta in ea. Se pune capacul si se lasa pana turta formeaza basici, apoi se intoarce pentru a se rumeni si pe partea cealalta.
Sunt foarte bune la cina cu un pahar de lapte batut.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise