Reteta de turte cu ceapa verde. Turte cu ceapa verde si aluat foietat reteta simpla. Retete de turte. Retete de post.
Reteta de turte cu ceapa verde o fac mereu primavara, cand apare prima data ceapa verde. Este simpla, ieftina, de post si se prepara foarte simplu.
Intr-un bol am pus faina, sarea si am turnat apa fiarta, amestecand cu o lingura. Dupa ce se mai racoreste un pic, am framantat un aluat neted si nelipicios.
*Daca este prea moale, mai adaugati faina, iar daca este prea dur, mai puteti incorpora un pic de apa.
Am lasat aluatul sa se odihneasca timp de 15-20 de minute.
In acest timp am spalat si uscat cu un servetel absorbant ceapa verde, apoi am tocat-o in rondele fine.
Aluatului i-am dat forma de sul si apoi l-am impartit in 12 bile.
Fiecare bila am intins-o cu sucitorul. Suprafat am uns-o cu ulei (de masline am folosit eu), am presarat ceapa tocata si am rulat-o ca pe clatite. Apoi am mai rulat-o iar, astfel obtinand forma unui melc. Am presat melcul cu palma si l-am intins cu sucitorul, astfel obtinand o turtita. Am continuat asa pana am terminat toate bilele de aluat.
Am prajit turtele in ulei incins pe ambele parti si le-am scos pe servetele absorbante. Sunt delicioase simple calde, sau langa o tocanita de cartofi, ori alaturi de un sos picant sau dulce.
Asadar, va recomand din suflet reteta de turte cu ceapa verde, este grozava. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise