Aluatul se face în robot(sau nu!). Amestecă: făina, zahărul, untul moale, coaja de lămâie, un strop de sare până obţii un aluat nisipos. Adaugă romul şi iaurturile şi mixează la viteză maximă 2 minute.Scoate aluatul, pune-l în folie alimentară şi pune-l la frigider 1 oră.
Curăţă merele, scoate sâmburii, taie-le cubuleţe şi pune-le într-o cratiţă cu zahărul, scorţişoara, ghimbirul şi puţină apă. Fierbe 15-20 de minute pe foc mic amestecând din când în când. Lasă să se răcească.
Aprinde cuptorul la 180 de grade. Împarte în 2 aluatul(una din bucăţi mai mare). Întinde partea mai mare pe planşă cu făină, apoi în formă rotundă de tartă.Lasă aluatul să dea peste margini. Pudrează cu nişte zahăr. Întinde merele peste aluat.Nu spăla cratiţa! Acoperă cu a doua foaie, lipeşte marginile şi întoarce-le spre interior.
Fă o gaură în centrul aluatului(un horn).
Pune puţin lapte în cratiţa în care au fost merele, amestecă şi unge turta. Pudrează cu zahăr şi scorţişoară.(Dacă nu, poţi unge cu ou bătut).
Coace cam 30 de minute.
Lasă în formă până se răceşte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise