Inmuiati drojdia in apa calduta si lasati-o zece minute. Inmuiati stafidele in vin. - Puneti faina pe planseta de prajituri. Faceti o gaura la mijloc si turnati in ea drojdia cu apa. Amestecati, ducand faina de la margini spre mijloc. Incorporati 100 g zahar si sarea si framantati aluatul pana ce devine omogen si nu se mai lipeste de degete. - Acoperiti-l cu o panza curata si lasati-l sa creasca intr-un loc caldut vreme de doua ore, pana ce-si dubleaza volumul. - Curatati boabele de strugure de samburi (cu un ac de par). - Impartiti aluatul in doua parti egale. Prima parte se intinde pe fundul unei forme rotunde (care se poate desface) unse cu unt. Presarati jumatate din struguri, jumatate din stafidele scurse si din nucile taiate marunt. - Intindeti deasupra a doua bucata de aluat si presarati peste ea strugurii, stafidele si nucile ramase. Pudrati cu zaharul ramas. Lasati turta sa creasca in forma, pana ce isi dubleaza din nou volumul. - Bagati prajitura la cuptor 40 de minute. Cand e coapta, lasati-o sa se raceasca si scoateti-o din forma pe un gratar. - Se serveste calduta sau rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise