Trunchi de craciun

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat Margherita (vezi reteta Prajitura Margherita),
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 200 g zahar,
  • 8 galbenusuri,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 4 lingurite amidon,
  • 1/2 pliculet de vanilie,
  • cca 1/2 l lapte.

Mod de preparare

In timp ce blatul se coace, se prepara crema astfel:

Se infierbanta jumatate din cantitatea de lapte, se ia de pe foc si se adauga vanilia. Intr-un castron se freaca 4 galbenusuri cu 100 g zahar, se adauga 2 lingurite de amidon si putin cate putin, laptele vanilat. Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga untul bucatele (100 g).

Se infierbanta laptele ramas.

Intr-un alt vas, se freaca alte 4 galbenusuri si zaharul ramas, se adauga 2 lingurite de amidon si se dilueaza cu laptele ramas.

Se ingroasa la foc moderat, se ia de pe foc si se adauga ciocolata topita si untul ramas, bucatele (100 g)

Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe orizontala si se taie cerculete (discuri) cu diametrul de 8-10 cm.

Fiecare cerculet (disc) se unge cu crema de vanilie si se lipesc bine unul de altul.

Deasupra se intinde crema de ciocolata, formand striatii cu o furculita (pentru a imita un coaja unui trunchi).

Se tine la frigider pana in momentul servirii.

Se acompaniaza cu vin Muscat.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise