trunchi de copac

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 120g faina alba
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • -200g frisca batuta
  • -200g finetti sau nutella
  • zahar pudra pt decor

Mod de preparare

galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema spumoasa;

albusurile se bat bine cu un praf de sare;

-incorporam faina usor ,cernando in compozitia de oua,iar la sfarsit amestecand de sus in jos incorporam albusurile;

-turnam compozitia intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie cerata,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 10-12 minute;

-intindem pe masa un prosop curat de bucatarie,care a fost in prealabil umezit cu apa,scoatem blatul pe acest prosop,scoatem hartia si rulam prosopul cu blatul impreuna;

asteptam sa se racesca blatul si trecem la asamblarea trunchiului;

-intre timp amestecam frisca batuta cu crema finetti,omogenizam umplem rulada cu crema,taiem cele 2 laterale ale ruladei si le asezam lipite de partea centrala;(se intelege nu?),acoperim cu restul cremei,pudram cu zahar eventual si ne folosim imaginatia,pt a-i da aspectul de trunchi de copac;

-introducem in frigidercam o ora si se poate servii;

-pofta buna!!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise