Ștrudel de mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foaie de plăcintă congelată
  • 2 mere
  • 1 lingură de zahăr
  • scorțișoară
  • zahăr vanilat
  • o lingurita de unt
  • un ou pentru uns

Mod de preparare

Se rad merele cu coaja cu tot si se calesc in untul amestecat cu zaharul si scortisoara. Se lasa la racit. Foaia de placinta se scoate din ambalaj (a mea era 25/30 cm) si fara sa o intind avand 3 mm grosime, am impartit-o din ochi pe latime in trei parti egale, trasand usor cu muchia de la cutit fara sa patrund de tot. Partea din mijloc am lasat-o libera pentru umplutura. Pe lateral, in unghi de 45 grade, am taiat de la marginea trasata pana in margine fasii egale de un cm fiecare. Am procedat la fel si in cealalta latura. Am asezat pe mijloc umplutura.In capatul de sus am rulat putin spre interior sa nu iasa la copt umplutura si am inceput sa trec in diagonala putin fasia din dreapta, apoi cea din stanga peste ea si tot asa pana se obtine o impletitura care va acoperi merele. La capatul final, am rulat la fel spre interior si apoi am finalizat cu ultima impletitura, apasand usor. Se unge cu ou batut. Cat pregatim strudelul, se incinge cuptorul la 200 de grade. Se introduce tava tapetata cu hartie de copt si cu strudelul in cuptor intre 20-25 min. Depinde de cuptor. Cel mai bine urmarit pana se rumeneste.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise