Trippa al sugo (burta cu sos)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. burtă de vită prefiartă şi tăiată fideluţă
  • 7 lg. ulei de măsline
  • 1 tulpină apio (sedano, ţelină) tăiată cubuleţe
  • 1 morcov tăiat cubuleţe
  • 1 ceapă tăiată subţire
  • 1 căţel usturoi
  • 1 frunză de dafin
  • 1/2 padar vin alb sec
  • 300 grame roşii decojite, tăiate cubuleţe
  • supă fierbinte din cub
  • sare, piper abundent
  • ardei iute (dacă vă place)
  • multe frunze de busuioc tăiat e mărunt
  • parmezan

Mod de preparare

Burta prefiartă şi tăiată subţire se spală şi se strecoară.

Într-o cratiţă se călesc în ulei verdeţurile tăiate, căţelul de usturoi, foaia de dafin. Se adaugă burta iar apoi vinul şi se lasă să fierbă până se evaporă complet. Se adaugă roşiile decojite, sare, piper şi ardeiul iute. Se lasă la fiert adăugându-se supă fierbinte din când în când. La sfârşit se adaugă busuiocul, se mai dă un clocot şi se serveşte cu mult parmezan.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise