Trigoane cu nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 foi de placinta
  • 200 gr zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • 200 gr pesmet alb
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri miere
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Intr-o cratita de marime medie, preparati siropul. Puneti la fiert cei 200 ml de apa cu mierea si zaharul.

Lasati sa se topeasca mierea, sa se dizolve zaharul si sa se omogenizeze, dar nu mai mult de cca. 5 minute.

In acest sirop preparat, adaugati cantitatea de nuca macinata, lingurita de scortisoara si cantitatea de pesmet.

Desparte apoi fiecare foaie de placinta si ungeti-o cu ulei, apoi putem o lingurita din compozitie pe foaia de placinta si impaturim.

Incinge cuptorul, si se coc 20 de minute.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise