Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se bate untul/margarina cu zaharul brun, zaharul vanilat si mierea intr-un vas.Se amesteca faina cu bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si condimetele pentru turta dulce.Se inglobeaza faina in amestecul cu unt si se amesteca pana se obtine o coca.Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa.
Se intinde aluatul pe suprfata de lucru si se decupeaza formele necesare pentru a obtine 4 vagoane : primul de unde se conduce trenul, urmatoarele doua sunt de marfa, iar ultimul va fi vagonul in care va sta un omulet din turta dulce.
Se coc toate formele 12-15 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini.Se lasa la racit cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise.
Se lipesc formle intre ele cu glazura obtinuta din albus de ou si zahar si se lasa sa stea peste noapte pentru a se intari.Apoi se decoreaza trenuletul cu bomboane, lipindu-le cu glazura facuta din albus de ou si zahar.
Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise