Traistutele lui Craciun

Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • aluat:
  • cca. 350 g faina
  • 1 ou
  • sar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita legume deshidratate
  • 1 lingurita amestec condimente uscat
  • (oregano,cimbrisor,piper dafin,busuioc)
  • umplutura:
  • un piept de pui fara os
  • 6-7 ciuperci proaspete
  • un ardei rosu
  • o ceapa rosie
  • sare,
  • condimenrte uscate,
  • o lingurita de legume deshidratate
  • ulei de masline
  • sare
  • decor:
  • boia dulce de ardei
  • crengute de oregano

Mod de preparare

Se framanta un aluat elastic din faina, ou, sare, amestecul de condimente si legumele deshidratate. Se imparte in 4 bucati care se intind cu sucitorul in discuri subtiri cu diametrul de cca 25 cm.

Se curata ceapa si se taie marunt, ardeiul se taie cubulete, ciupercile curatate se maruntesc felii si se calesc toate in ulei incins de masline. Cand se inmoaie un pic legumele, adaugam si pieptul de pui taiat cubulete mici, saram si condimentam, amestecand continuu cca 10 minute, dupa care tragem tigaia de pe foc.

Intr-o oala punem apa cuo lingura de sare sa dea in fiert.

Pe fiecare disc de aluat se pune umplutura impartita si ea in 4 portii egale.

Aluatul se aduna de la margine intr-un singur punct, formand mici saculeti care se prind cu grija cu o ata alimentara. Cand apa da in clocot,scufundam saculetii 7 minute sa fiarba la foc domol. Eu am asezat saculetii pe o sita cu coada pe care am scufundat-o in oala astfel saculetii au ramas frumosi.

Se unge o forma de briose cu ulei de masline si se asaza cu grija cate un saculet in fiecare forma si dam 10 minute la cuptorul preincalzit inante, pana se rumenesc frumos. Se scot cu grija din forme, se asaza pe platou si se strecoara deasupra boia.

Pofta buna!!!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise