Crema:
Moaie 4 din 5 foi de gelatină în apă rece 5 minute.
Păstrează puţină smântână pentru a topi gelatina.
Într-un vas, mixează 120 g de zahăr, restul de smântână şi brânza.
Încălzeşte smântâna într-o crăticioară şi dizolvă foile de gelatină scurse de apă. Adaugă acest amestec la brânză şi amestecă bine.
Repartizează pe blatul de biscuiţi sau de pişcoturi şi dă la frigider 3 ore.
Glazura de zmeură:
Moaie foia de gelatină în apă rece 5 minute. într-o crăticioară , pune zmeura la foc până se zdrobeşte(câteva minute).
Adauga 2 linguri de zahăr pudră şi lasă încă 1 minut amestecând bine (la nevoie, adaugă nişte apă dacă pare prea sec).Adaugă foaia de gelatină scursă de apă şi amestecă bine. Varsă peste prăjitură , mişcând forma pentru a se acoperi uniform.
Pune la frigider câteva ore să se prindă bine.
Scoate delicat să-şi păstreze forma.
Foloseşte o formă detaşabilă pe care o poţi tapeta cu folie transparentă, eventual.
Eu am adaptat-o puţin de data asta că nu am avut zmeură: am folosit sirop de mure pentru a dizolva gelatina că era pudră-cam 250 ml, piersici din compot şi pişcoturi. A ieşit supeeer!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise