In mare ingredientele folosite sunt aproape de tortilla spaniola, dar fiind o reteta originala am numit-o tortilla arabeasca.
Se curata cartofii, se spala si se taie in cubulete mici. Ceapa se curata si se taie mai marunta.La fel procedam si cu ceapa verde, o vom taia rondele, iar branza cuburi mai mari.
Se pune tigaia cu ulei, nu prea mult, la incins si prajim cartofii pana se rumenesc si-i scoatem pe proasoape de hartie. In acelasi timp in alta cratita calim ceapa pana se inmoaie, dar la foc mic si cu putin ulei.
Pregatim vasul in care vom da la cuptor tortilla pe care il tapetam cu hartie de copt si il ungem cu putn ulei de masline.
Intr-un bol, se adauga ceapa si cartofii, branza, ceapa verde, se amesteca bine cu o furculita, apoi adaugam ouale batute bine si condimentam compozitia obtinuta cu sare si piper, fara a uita ca branza este deja sarata. Amestecam totul bine si turnam compozitia in vasul yenna, dupa care il dam la cuptorul incins la 180-200 de grade C, pentru 15-20 minute, pana se rumeneste putin. Daca doriti ca tortilla sa fie mai inalta puteti folosi un vas adecvat (mai mic) si invers.
Se serveste calda fie cu salata fie cu muraturi. Este ca un mic dejun consistent, ingenios si cum spuneam o combinatie originala. Eu mi-am rasfatat familia, sper ca si voi sa incercati si sa va satisfaceti familia si de ce nu si musafirii.
Nu vreau sa ma laud dar a iesit foarte gustoasa si e si satioasa.
Va doresc
Pofta buna!
Specific: Iordania
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise