Curatati cartofii si taiatii in feliute subtiri, eu i-am taiat cam ca pentru clasicii cartofi prajiti pe care mai toti ii facem pe acasa. Adica nici prea subtiri, nici prea grosi. Incingeti uleiul intr-o tigaie pentru prajit. Aruncati acolo cartofi si invartiti-i mereu. Scopul este sa se inmoaie, nu sa se prajeasca. Puneti si ceapa taiata julien si micsorati focul lasand la prajit pentru 20-25 minute, pana se inmoaie bine.
Separat bateti ouale intr-un bol mare. Nu e nevoie sa le bateti cu mixerul, ci doar usor cat sa se inchege bine. Adaugati apoi cartofii din tigaie, scursi de ulei, amestecati usor de vreo 2-3 ori si lasati-i cateva minute, adaugand putina sare soi piper.
In tigaie incingeti apoi doar 2-3 linguri de ulei si turnati amestecul de cartofi-ou. Rotiti tigaia pentru a intinde amestecul uniform. Lasati pe foc cam 6-7 minute, pana cand tortilla incepe sa se desprinda de marginile tigaii si se rumeneste. cu ajutorul unui capac plat sau al unei farfurii intoarceti tortilla pe partea cealalta pentru a se praji uniform si a nu se rupe. Veti reusi cu siguranta daca desprindeti tortilla cu o spatula si apoi asezati o farfurie rotunda deasupra tigaii, fixand bine si intorcand dintr-o singura miscare si farfuria si tigaia. Apoi impingand cu o spatula tortilla de pe farfurie direct in tigaie, veti reusi sa o prajiti unifor si fara sa se rupa si pe cealalata parte. Lasati-o pe foc pana se rumeneste.
O scoateti pe o farfurie si ideal este sa o consumati cand e doar calduta sau la temperatura camerei, alaturi de o salata mixta. Minunatie, nu alta
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise