Tortiglioni cu dovlecel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g pasta tortiglioni
  • 1 dovlecel
  • 3 catai de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • coarja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 25g unt
  • branza tip parmezan
  • praf de nucusoara
  • piper si sare

Mod de preparare

Punem intr-o oala cu apa fierbinte si sare, pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe pachet. Le scurgem, clatim si le pastram intr-o strecuratoare. Punem uleiul si untul si cand e fierbinte adaugam usturoiul maruntit. Lasam sa caleasca foarte putin dupa care adaugam feliile de dovlecel si prajim pana se inmoaie dovlecelul. Adaugam pastele fierte, coarja de lamaie, un varf lingurita de nucusoara, piper macinat si sare dupa gust si prajim la foc mediu 5-7min amestecand din cand in cand. Se servesc fierbinti cu parmezan ras si ceapa verde taiata marunt deasupra. Aceasta reteta merge cu un pahar de vin alb, rece. Va urez pofta buna!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise