Torta di mele(tort de mere)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Torta di mele(tort de mere)
  • Ai nevoie de:
  • -125gr.unt
  • -60gr.cacao
  • -1 praf de copt
  • -1 pahar lapte
  • -2 oua
  • -1 esenta de scortisoara
  • -2mere sau pere
  • -sare
  • -200gr.zahar

Mod de preparare

1).se lasa deoparte 1 ling.unt+2ling.zahar

2).se bat ouale cu zaharul(intregi si nu foarte tare cat sa se topeasca zaharul)apoi se adauga

untul+faina+lapte+cacao+praf de copt+sare si se amesteca pana se omogenizeaza.

3).se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

4).se curata merele(perele) si se taie felii dupa care se aseaza in tava.

5).se topeste untul+zahar+esenta de scortisoara si se varsa peste pere.

6).se pune la cuptor la 180°C pentru aprox.1h.

P.S:este o reteta italieneasca si asa se face la ei tort de mere.

Pofta buna.!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise