Torta de nuca cu crema

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua separate
  • 6 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao
  • 12 linguri de nuca macinata
  • coaja de lamaie si portocala
  • 2 linguri de faina de pasca sau 2 linguri faina de migdale macinate
  • ptr crema
  • 250 smantana de frisca
  • 200 gr de ciocolata 60% cacao
  • bombonele mici ccolorate

Mod de preparare

Cu mixerul sau cu telul batem albusurile bine si adaugam zaharul pana devine o spuma tare. Adaugam galbenusurile si continuam sa le batem; adaugam uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala. Amestecam usor de sus in jos si adaugam cacao si nucile. Amestecam usor pana obtinem o compozitie omgena.

Incalzim cuptorul la 180 de grade, lasam sa se incalzeasca bine si tapetam o tava de tort cu pergament. Turnam compozitia in tava si o nivelam usor. Coacem la 170 de grade pana cand verificarea cu scobitoarea iese uscata.

O scoatem si o lasam sa se raceasca.

Incalzim smantana pana aproape de fierbere si adaugam ciocolata amestecand continuu.

Cand crema s-a racit putin, o turnam peste tort si ornam cu bombonele mici dupa dorinta.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise