Amestecati faina cu migdalele macinate, zaharul, sarea, zaharul vanilinat, oul si galbenusul, untul si framantati bine totul. Lasati la rece o ora. Incalziti cuptorul la 200°C. Scoateti aluatul si il impartiti in 4 parti. Intindeti fiecare parte intr-o foaie rotunda si o puneti in tava unsa sau cu hartie, intepati cu furculita si puneti in cuptor 15 minute. La fel procedati cu fiecare foaie in parte.
Puneti gelatina la inmuiat in apa rece si mandarinele la scurs in sita tinand sucul care il lasa.
Bateti frisca pana sta tare pe tel adaugati zaharul si mai bateti pana se dizolva. Incalziti sucul de la mandarine si dizolvati gelatina stoarsa bine de apa. Cand incepe sa se raceasca si sa se intareasca amestecati cu frisca. Puneti 3/4 din crema intr-un sprit si puneti crema pe prima foaie, cu miscari circulare din mijloc spre margini, apoi dispuneti un strat de mandarine, apoi asezati deasupra alta foaie si continuati asa pina terminati toate foile. Ornati cu clini de mandarine, moturi de crema si fulgi de migdale. Arata super si e foarte buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise