Blat:
Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaua amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de lamaie si esentele de rom si vanilie si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru - pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.
Crema:
Frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce si amestecam totul cu frisca batuta.
Sirop: caramelizam zaharul, dupa care stingem cu apa; lasam sa se dizolve apoi punem esenta de rom.
Asamblarea tortului:
Taiem blatul in 3 parti; insiropam fiecare blat si acoperim cu crema- ultimul blat il acoperim in forma de cupola, ca sa facem albiuta cat mai bombata.
La final imbracam tortul in frisca si il acoperim bine de tot cu nuca de cocos. Trasam dungi cu ajutorul bobitelor de ciocolata.
Antenutele albinei le-am facut din ciocolata topita asezata pe hartie de copt.
Capul albinei a fost realizat din ciocolata alba topita turnata pe o forma rotunda . Ca sa se vada cat mai bine am evidentiat capul conturand cu ciocolata neagra.
Aripioarele au fost realizate tot din ciocolata alba.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise