Tort « Valentine’s Day » cu crema trufe de ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat : 10 oua
  • 8 lg faina
  • 10 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt. Crema 1 (pentru « umplut » tortul : 200 gr ciocolata alba cu capsuni
  • 100 ml frisca
  • 250 gr mascarpone. Crema 2 (pentru « imbracat » tortul : 300 ml frisca
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • o lg zahar pudra
  • 2 oua
  • esenta de rom
  • un praf ghimbir
  • scortisoara. Sirop (pentru insiropat blaturile) : 50 gr vin sherry
  • 1lg miere de albine
  • 200 ml apa
  • un praf ghimbir
  • scortisoara. Decor : din fondant marshmallow

Mod de preparare

Blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma pana la consistenta pentru bezea. Galbenusurile se bat cu zaharul. Se amesteca cele doua compozitii , faina amestecata cu cacao si praful de copt si se amesteca incet, de sus in jos pana se incorporeaza bine.Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi. .

Crema 1

Ciocolata alba se rupe in bucati mici, se amesteca cu frisca lichida pe bain-marie pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena. Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se mixeaza bine pana ajunge ca consistenta unei spume. Se amesteca apoi cu branza mascarpone. Crema 2 : Se rupe ciocolata neagra, se amesteca cu frisca lichida, de asemenea pe bain-marie. Se da la rece cateva ore. Apoi se mixeaza bine pana ce compozitia isi dubleaza volumul, se amesteca cu untul mixat separat cu o lingura de zahar pudra, cu ouale, la fel batute (intregi) separat, cu praful de ghimbir, praful de scortisoara si esenta de rom. Siropul se prepara astfel : apa fierbinte se amestecata cu mierea. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu vinul, ghimbirul si scortisoara. Daca se fac decorurile din fondant marshmallow, se fac cu o zi inainte. Trandafirii se pot face petala cu petala cu degetele sau : se fac bilute de diferite marimi din fondant, se pune cate o bila intre doua foi de nailon(pentru congelare), se aplatizeaza cu o lingura si se formeaza trandafirul. Se modeleaza frunzele ca sa para cat de cat naturale, nu uniforme ca la matrita si se pun la uscat in …cofraje de oua (par exemple !) captusite cu poleala de la ciocolata daca nu aveti folie de aluminiu. Pentru frunzulite inca o …smechereala : gasiti o frunza de plastic, o presati pe foaia de fondant(intinsa cu facaletul), o decupati cu un cater (nefolosit) sau cu un cutit cu varf ascutit, eventual mai trasati cu o scobitoare(la fel prin presarea scobitoarei pe lung) nervurile frunzei. Puteti sa faceti din fondatnt si …avioane daca vreti ! Totul depinde de imaginatie si de amintirile din…copilarie, cand ne jucam cu plastilina ! Nu e necesar sa va achizitionati tot soiul de …scule costisitoare.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise