Tiramisu rețeta originală
Ouale se bat cu 3 linguri de apa fierbinte si zahar.Se adauga coaja de lamaie,apoi faina amestecata cu praful de copt.Se asaza compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se coace 30 minute.Se asaza blatul pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.
Ptr. crema de unt,se freaca untul cu zaharul pudra cernut.Se adauga pe rand galbenusurile,apoi migdalele si romul.
Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de vin.Se asaza pe blat 1/3 din cantitatea de crema de unt si se acopera cu 1/2 din cantitatea de piscoturi.Acestea se insiropeaza la randul lor cu 1/2 din restul de vin.Se asaza deasupra 1/3 din crema,apoi se acopera cu restul de piscoturi ce vor fi insiropate cu restul de vin.Se asaza deasupra restul de crema si se niveleaza.Se da tortul la frigider 8 ore.
Fulgii de migdale se prajesc,dar fara adaos de grasime.
Frisca se bate impreuna cu zaharul pudra cernut.
Tortul se scoate de la frigider si se unge marginea cu 2/3 din cantitatea de frisca;se incrusteaza fulgii de migdale.Pe suprafata tortului se asaza boabe de struguri taiate jumatati.
Tortul se orneaza cu frisca si frunze de ciocolata.
Cine spune ca doar Tiramisu rețeta originală este delicios? Tortul meu il intrece! :)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise